Zero midi input or output on
Results 1 to 7 of 7

Thread: Zero midi input or output on

  1. #1
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4

    Default Zero midi input or output on

    Hello:
    My brand new venom will neither receive or transmit data out of the midi ports. I am able, with no issue use the editor via usb. I have three types of midi interfaces in my studio and all have been tested with the venom midi ports. Auto sense fails to detect the venom through the midi ports without the usb cable connected.
    1. OS X Tiger G5 duel 2.0
    2. only usb ports on mac are being used
    3. Firmware has been updated (yesterday)
    4. Logic does detect m-audio interface
    5. Venom has been tested via three separate midi interfaces
    6. Venom is detected via usb and editor does work
    Thanks for your help, Jeff

  2. #2

    Default

    Hi,
    I'm having the same problem Jeff. Wrote a quick MIDI track in Logic Express hoping to send it to the Venom but nothing. USB works OK though but I'd like to get to the bottom of the MIDI problem.
    I'm using OS Leopard with a Tascam US-122L interface and Logic Express 7.2.
    Dan

  3. #3
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4

    Default

    Hey Dan thanks for your reply. Its good to know that my unit was not defective. Actually, I love the sound and concept but don't trust its performance under realistic workloads. Take care and best of luck to you, Jeff
    Last edited by jspitza; 03-29-2012 at 02:32 PM.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    1

    Default

    If the global midi out is set to USB the midi ports are disabled. If the midi ports are enabled, midi over USB is disabled. You don't get both. See the Avid Knowledge Base and M-Audio Knowledge Base on this subject.

  5. #5
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4

    Default

    Thanks tferma:
    I'll try and see if I overlooked this this setting weekend. Take care, Jeff

  6. #6

    Default

    That worked for me.
    Many thanks
    Dan

  7. #7
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4

    Default

    Thanks guys, this was an easy fix. Take care, Jeff

Similar Threads

  1. Axiom pro 25 not passing Midi Clock from its Midi input to computer (Mac OS X)
    By Elmacaco in forum Keyboards, Control Surfaces, & Enigma
    Replies: 9
    Last Post: 07-12-2012, 07:49 AM
  2. 16-bit vs 24-bit Input/Output
    By darkcurse in forum USB Audio Series
    Replies: 2
    Last Post: 05-23-2011, 10:13 AM
  3. Keystation Pro 88 = No Midi Input or Output!
    By norsewulf in forum Keyboards, Control Surfaces, & Enigma
    Replies: 1
    Last Post: 09-11-2009, 08:35 AM
  4. Different input/output?
    By LegendaryPunk in forum M-Audio Session Software
    Replies: 1
    Last Post: 01-06-2009, 01:21 PM
  5. Axiom-25 no MIDI input/output port??
    By antiant in forum Keyboards, Control Surfaces, & Enigma
    Replies: 0
    Last Post: 08-20-2008, 01:22 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •